Hjem

Oppdatert 12. juni 2019 kl 12.30. 

Lions Club Haugesund/Tonjer ble stiftet 29. desember 1980. Fremdeles er mange av de medlemmene som startet opp klubben, med. Heldigvis er det kommet til nye, friske krefter, men vi trenger flere. Parolen er at gjennom å ha det hyggelig, blir vi også ansporet til å gjøre en innsats for humanitære formål. Bli med du også. Vi er nå 29 medlemmer, se medlemslisten  som du finner her.

Styret i klubben Lions-året 2018-2019Arnfinn J. Lindaas er president 2018-2019 Les mer om oss  her .

Alle kan bli medlem i Lions. Interessert? Ta kontakt med vår president Arnfinn - 488 69 652 - arnfinn.lindaas@gmail.com

Klubbens postadresse er klubblokalet i Haraldsgt. 165, 5525 Haugesund og epostadressen er 
post@lchaugesundtonjer.no
Klubben har også 
Facebookside.  Sjekk den og del den med dine venner. 
Lions medlemsblad  finner du  her .

NYHETER

Sommeravslutningen 2019 er historie. Flott tur og opphold på Røvær og Røvær Kulturhotell i strålende og varmt vær. Bra deltagelse, denne gang med ledsagere.
På Røvær var det guidet rundtur inklusive besøk på Havbrukssenteret. Deretter ble Kulturhotellet inntatt for mat og kos. 
Opplegget innbød ikke til å avholde den tradisjonelle quiz-avslutningen, slik at stillingen etter maimøtet ble den endelige for året 2018-2019. Vinnerne ble dermed lag 5 med 171,5 poeng foran lag 1 med 166 poeng. Vinnerlaget vil bli behørig feiret på første møte i september. 
Med dette ønskes alle medlemmer en god sommer. 

Klubben har tatt inn kr 3.064,62 gjennom Grasrotandelen hittil i 2019. 

Medlemsmøte 14. mai - var hos Den Lille Bokhandel, Haraldsgt. 153 rett sør for Ark Sund med god deltagelse av medlemmene. Her har Rune Vika etablert bokbutikk i 2. etg. over konas barnetøybutikk. Vi fikk høre en artig historie om dette godrt fortalt av Vika. Deretter fikk vi ta en runde for å se på bøkene og det øvrige samt det flotte interiøret. Vel verdt et besøk. 
Møtet fortsatte i klubblokalet med klubbsaker, bespisning og quiz. 

Medlemsmøte på Kringsjå tirsdag 9. april. 
17 medlemmer møtte.
Program
Tom Melkevik orienterte om Kringsjå og aktivitetene der. De har jevnlig besøk av barnehagebarn og skoleklasser samt at de har åpent hver helg hvor svært ofte familier med barn er på besøk. I tillegg har de avtaler med skoler og NAV om å ta imot barn og unge som sliter på forskjellig vis. 
Deilig varmt måltid ble servert samt lapper og kaffe.  Les mer om Kringsjå    Årsberetning 2018     Aktivitetskalender
Valg for 2019-2020 hvor følgende ble valgt: Leder Håkon, Nestleder Lars, Kasserer Lasse, Sekretær Øystein og Klubbmester Georg. De ønskes lykke til.                                                                            
Vi fikk orientering om kommende sonemøte 8. mai hvor nye soneaktiviteter skal bestemmes. 
Thorbjørn ga oss status for Bokmessen. Bokkassene vi hadde er gjennomgått og sortert samt at store mengder bøker kommer inn hele tiden som også sorteres. Her gjøres en stor og god jobb, slik at alt er klart til Bruktbokmessen 2. og 3. november 2019.  
Leif Magnus ga oss status fior Tulipansalget. 300 buketter er solgt. De kommer torsdag 25. april og må distribueres i løpet av den dagen eller fredag 26.4. Arne N. organiserer dette i Leif Magnus sitt fravær. 
Sommeravslutningen blir på Røvær 11. juni med ledsagere. En gjeng reiser ut 11.4 for rekognosering og for å gjøre avtale. 
Medlemmene bestemte å yte støtte til Kringsjås Venner med kr 25.000. Dette ble godt mottatt av Tom Melkevik og Per Helgesen fra Kringsjås Venner. 
Kringsjås Venner hadde tilberedt deilig mat og lapper til dessert. Yummie.
Quizen sto Melkevik for denne gang. Flotte spørsmål, men vanskelig synetes det seg å være. Nå leder lag 5 med 145,5 poeng foran lag 6 med 144,5 poeng. Lag 2 har 141 og lag 1 har 140 poeng. Så det er jevnt. Lag og poeng. 
Bilder fra besøket på Kringsjå finner du på Facebooksiden vår.
Neste klubbmøte blir 14. mai. 

Medlemsmøtet 12. mars
med 23 frammøtte medlemmer fant sted to plasser, først ved Årabrot hvor vi fikk en svært interessant orientering om Haugesund kommunes stor kloakkrenseanlegg samt en ekskursjon rundt i det imponerende anlegget. Her har Haugesund kommune virkelig gjort en kjempeinvestering som monner. I dag kommer svært lite av kloakken til syne for det vanlige publikum, selv om store mengder renset vann ennå pumpes på havet gjennom rør som går 300 meter ut på dypet og forsvinner i vannmassene. Tørrstoff og annet avfall tas vare på og brukes i forskjellig sammenheng. Takk til han som tok seg av oss og til Haugesund kommune for at vi fikk lov å se dette.  Les mer om anlegget.  Noen  bilder fra besøke finner du på Facebooksiden  vår.  
Etterpå var vi i Klubblokalet med bespisning, klubbsaker og hyggelig samvær. 
                                
Medlemsmøte  tirsdag 12.2 i Klubblokalet. 
Pres. Arnfinn har ønsket velkommen, vi fikk høre Lions etiske norm, og et interessant foredrag fra Harald Larssen Lønning med titelen: "Hvordan kan Haugesund bli en nyskapende kunnskapsby?" Sjekk følgende web-sider:  validehaugesund.no grunderloftet.org og  sildikonvalley.no

Etter Lønnings foredrag var det info om sonemøtet 20.2, om Bry Deg Russ samt om andre klubbsaker.     

Medlemsmøtet tirsdag 8. januar begynte  på hjørnet Nils Skorpensgt./Haraldsgt. hos Ernst by Ernst (herreekvipering) kl 19.00. 27 medlemmer var  møtt opp og var nysgjerrige på å se butikken og vareutvalget samt høre gründer, Ernst Grønås, sin historie om etableringen av firmaet samt hvilke tanker og ideer han hadde om framtiden. I tillegg hadde han et godt tilbud klar for oss herrer, og det ble en del handel.  Etterpå gikk vi bort i klubblokalet hvor det ble behandlet klubbsaker, vi fikk bevertning og hadde quiz.  Herunder noen bilder fra besøket hos Ernst.  

 
GRASROTANDELEN TILFØRER KLUBBENS AKTIVITETSKONTO MIDLER TIL VELDEDIG ARBEID 

   

Grasrotandelen    - Totalt ble det i 2017 generert hele 455 millioner kroner gjennom ordningen til lag og foreninger.   Dette er mulig fordi du og 1,1 million grasrotgivere har valgt seg en forening som sin grasrotmottaker. Overskuddet fra Norsk Tipping går til idrett, kultur og humanitære formål. Grasrotgivernes øremerkede spillemidler sørger for at overskuddet også går direkte til din forening. Noen får litt, andre får mye, men til sammen blir det en stor sum til frivilligheten i Norge. Det er fortsatt mange som ikke har registrert seg som grasrotgiver. Hvis du vil lese om Grasrotandelen,  se her  .    
Se her hvor mye klubben har fått inn fra Grasrotandelen 

Copyright Sprintsite Theme 3 - Sysco Sprintsite